Landet med rig kultur og oplevelser

Landet med rig kultur og oplevelser

New Zealand er et land, der ligger i det sydvestlige Stillehav. Det består af to hovedøer, Nordøen og Sydøen, og en række mindre øer. Landet er omtrent lige så stort som Det Forenede Kongerige, men har kun 4,5 millioner indbyggere.

New Zealand er et parlamentarisk demokrati og et konstitutionelt monarki. Statsoverhovedet er dronning Elizabeth II, som repræsenteres af en generalguvernør. Premierministeren er regeringschef. New Zealand har en blandet økonomi med en blanding af private virksomheder og statsligt ejerskab.

Befolkningen i New Zealand er etnisk mangfoldig med europæiske, maorier, stillehavsøer og asiatiske folk repræsenteret. Engelsk er det officielle sprog, men maori er også et officielt sprog. New Zealands landskab er meget varieret med bjerge, skove, søer og strande.

New Zealand er et populært turistmål, hvor mange mennesker kommer for at nyde den naturlige skønhed og den mangfoldige kultur. Landet har en række turistattraktioner i verdensklasse, bl.a. Waitomo Glowworm Caves og Milford Sound. New Zealand har også en rig landbrugssektor, hvor mejeriprodukter er en vigtig eksportvare.